Durvul a járványhelyzet: hamarosan muszáj lesz megnyitni a kiskunhalasi konténerkórházat

Durvul a járványhelyzet: hamarosan muszáj lesz megnyitni a kiskunhalasi konténerkórházat

A városi Semmelweis Kórház kapacitásai végesek, hiába a bővítés. Hamarosan szükség lesz a konténerkórházra is – de vajon lesz-e elég ápoló és orvos?

Az egyre növekvő betegszám miatt bővítik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház felnőtt-fertőzőépületében kialakított járványkórház intenzív osztályának kapacitását – írja a 24.hu. Az intézmény főigazgatója, dr. Szepesvári Szabolcs szerint a jelenlegi helyzettel még meg tudnak birkózni, azonban hamarosan szükség lesz a konténerkórház megnyitására is.

A járványhelyzet fokozódik.

Múlt héten az EzaLényeg is beszámolt a kiskunhalasi városi kórházban tapasztalt állapotokról. Egy ott fekvő koronavírusos páciens állítása szerint még párna sem jut mindenkinek, annyi beteg van. Ez viszont egyértelműen nem a dolgozók hibája, a túlterheltség miatt van.

A Semmelweis kórháznak a koronavírus betegek ellátására jelenleg 84 ágy áll rendelkezésére. A járványügyi dinamika azt mutatja, hogy elkerülhetetlen lesz a mobil konténerkórház bevetése is, mégpedig hamarosan.

"A mobil járványkórházba vezényelt dolgozókkal fogunk elindulni"

– nyilatkozta a főigazgató. Arról már szintén írtunk, hogy a kórházi dolgozók áthelyezése nem feltétlenül jó megoldás. Eleve hátrányos helyzetből indulunk, ugyanis iszonyatosan kevés az intenzív terápiás szakember.

Azt se felejtsük el, hogy a dolgozók kórházon kívül, civilként is megfertőződhetnek. Hogy meddig bírja cérnával az egészségügy, jórészt azon múlik, hányan képesek munkába állni. Ha pedig kevesebb orvosra, ápolóra több feladat hárul, akkor a rengeteg, méregdrágán beszerzett eszköz sem ment meg egy járványügyi katasztrófától.

Ez az, amit Orbán Viktor az elmúlt 10 évben, sőt tavasztól idáig képtelen volt felfogni. Mind a mai napig állítják, hogy végtelen kapacitással rendelkezünk, miközben a valóságban nagyon is véges számú ember mozgósítható. Az ide-oda vezényléssel nem a járványt kezelik, hanem a Fidesz évtizedes alkalmatlanságát próbálják elleplezni. 

(fotó: Orbán Viktor a kiskunhalasi járványkórházban készült propagandavideójából)

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Egy maglódi vagy gyáli 103 évnyi béréből játszhat rendezőset Bayer Zsolt

Míg mi gürcölünk és a járvány hatásait nyögjük, addig Orbán leghűségesebb propagandistája 300 milliót kap filmrendezésre.

  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.

  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.