Programajánló: Interjú Iványi Gáborral a Partizán műsorán

Programajánló: Interjú Iványi Gáborral a Partizán műsorán

Beszélgetés a hátrányos helyzetű gyerekek sorsáról, a Fideszről és arról, mit jelent kereszténynek lenni.

A kormány bosszúhadjárata egyre több jótékonysági szervezetet támad meg. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget (MET) először megfosztották egyházi státuszától, majd a többlettámogatását is megvonták. Ezt megtették az Igazgyöngy Alapítvánnyal és a Dr. Ámbédkar iskolával is.

Az indok: a Fidesz szerint nem térül meg az iskolák támogatása.

Erről beszélgetett Gulyás Márton Iványi Gáborral, Tóth Tamással és Iványi Júliával, a MET dolgozóival.

A szervezet rengeteg óvodát, általános iskolát és gimnáziumot üzemeltet. Itt a hátrányos helyzetű gyerekek és diákok számára lehetőség nyílik tanulmányaik befejezésére.

Ezen felül Iványiék jótékonysági szervezetként is működnek, a tanulók családjainak étkeztetést, ruházatot, szociális és mentálhigiénés ellátást is biztosítanak.

Ezzel Orbánnak úgy látszik komoly bajai vannak. Az állami támogatás nélkül ugyanis az intézmény nem tudja fenntartani magát és nem tudnak segíteni a gyerekek felzárkóztatásában.
A Fidesz-rezsim lehetőséget ad a folytatásra: mindössze az intézmény kulcsait kell átadni, ezzel elveszítve függetlenségüket. Vagy átadják az államnak, vagy tönkremennek. Orbán és a bandája nem is próbálja leplezni, mi a céljuk ezzel.

A MET-nek Budapesten 30, vidéken közel 100 millió forintos közműtartozása van. Nem azért, mert luxusvillákra költenek, vagy minden nap helikopterrel járnak.

Egyszerűen ennyibe kerül a mélyszegénységben élők megsegítése, akiket a kormány embertelen politikája juttatott oda.

Több évtizedes jótékonysági munka, tiszta emberi jóság és példa arra, mit jelent igazán kereszténynek lenni. A Fidesz tanulhatna Iványitól.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Egy maglódi vagy gyáli 103 évnyi béréből játszhat rendezőset Bayer Zsolt

Míg mi gürcölünk és a járvány hatásait nyögjük, addig Orbán leghűségesebb propagandistája 300 milliót kap filmrendezésre.

  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.

  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.