Igazi őszi idő: sok szelet és esőt hoz ez a hét

Igazi őszi idő: sok szelet és esőt hoz ez a hét

Rögtön hétfőn esővel indul a hét, de csütörtökre akár fagypont közelébe is eshet a hőmérséklet.

Országszerte sok helyen nagyobb mennyiségű eső várható már a hét első napjaiban - jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn már kora reggeltől esik szinte az egész országban. Kitartó és elég intenzív esőre kell számítani. A Dunántúlon akár viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet nap közben 10-13 fok körül alakul általában. A legalacsonyabb hőmérséklet 4 fok lesz, de a keleti országrészben akár 22 fokig is felmelegedhet a levegő. Este szinte mindenhol 10 fok alá hűlhet a levegő.

Kedden még több helyen várható jelentősebb mennyiségű csapadék, különösen az ország középső részén. Ez erős széllel társulhat, ami az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódhat. A hőmérséklet a hétfőihez képest egy kicsit visszaesik, de az észak-keleti megyékben még nem lesz annyira hideg.

Szerdán várhatóan csökken a csapadék mennyisége, de hidegebb lesz.

A hét közepén megszűnhet az eső, de a szél sok helyen felerősödhet. A hőmérséklet majdnem mindenhol 10 fok alá esik, de helyenként elérheti a 15-17 fokot.

Csütörtökön felhős és hideg napunk lesz. A vastag felhőrétegből valószínűleg eső is hullik majd, amit erős szél kísérhet. A minimumhőmérséklet megközelítheti a fagypontot, de a melegebb helyeken is lemehet 7 fokra. A legkevésbé hideg órákban 12-20 fok várható.

 

Pénteken és szombaton csökken az eső valószínűsége, de a továbbra is marad a hűvös őszi idő. A hétvégén várhatóan szárazabb idő lesz és a nap is kisüt kicsit.

Via.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.21

Tovább romlott a természetes élőhelyek állapota

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség jelentése a természetes élőhelyek csak 15 százalékát sorolja jó, 81 százalékát kedvezőtlen vagy rossz védettségi szintre.

 

  • 2020.10.21

Időjárás-előrejelzés

Milyen idő várható ma, holnap és holnapután?
  • 2020.09.27

DK: A kormány nevetséges összeget szán a parlagfű elleni védelemre

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, vegye végre komolyan a parlagfű-allergiások problémáját és kezdje meg komolyan a harcot a súlyosan allergizáló gyomnövény ellen - írja közleményében Oláh Lajos országgyűlési képviselő.