Hallasd a hangod vasútügyben!

Hallasd a hangod vasútügyben!

Lakossági javaslatokat kér a gyáli önkormányzat a Köki-Lajosmizse vasútvonal tervezett fejlesztésével kapcsolatban.

A Budapest Fejlesztési Központ a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztővel együttműködésben megkezdi a Budapest – Lajosmizse között a MÁV 142-es számú vasútvonalának teljes körű felújításához szükséges tervek elkészítését - írtuk meg nemrég. Ezen a vasúti vonalon található Gyál és Felsőpakony is.

A vasútvonal a pálya és a rajta közlekedő járművek rossz műszaki állapota ellenére Gyál életében jelenleg is fontos közlekedési funkciót lát el, így alapvető elvárás, hogy a tervezés során a helyi lakosok és utasok igényeit a rendelkezésre álló keretek között figyelembe vegyék. 

A gyáli önkormányzat ezért várja a lakosság véleményét, és észrevételeit a fejlesztéssel kapcsolatban 2020. október 13-ig a vasutfejlesztes@gyal.hu e-mail címre.

Részletek Gyál honlapján.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.18

Elkészült a felújítás: október 22-én átadják a 3-as metró déli szakaszát

Jó hír érkezett a tömegközlekedők számára, jövő csütörtöktől használhatjuk a M3-as metró felújított, Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszát.

  • 2020.10.17

A Fidesz 5 főbűne Ferihegy környékén

A Ferihegy környéki települések is megsínylették a NER elmúlt 10 évét. Az uniós pénzek körüli botrányoktól a hatóságok akár választást is befolyásoló félrenézéséig volt itt minden. Kezdjünk is bele.

  • 2020.10.16

Vasárnap ismét Kajakommandó Gyálon

A szokott időben és helyen várja az adományozni és/vagy beszélgetni vágyókat az Eleven Gyál.